Bostadsrättsföreningen Bjuvshus nr. 2 är en helt fristående förening i Bjuvs södra delar. Föreningen har 162 bostadsrätter med en totalyta på 9 474 kvadratmeter och 45 hyrerättslokaler om totalt 718 kvadratmeter. Föreningen bildades 1962 och har en mycket god ekonomi ­– i toppklass i regionen.


Vårcontainers

Datum för vårcontainers kommer att komma lite längre fram på vårkanten.

Årsredovisning & stämmoprotokoll för 2017

Nu finns årsredovisningen och stämmoprotokollet tillgängligt under rubriken Årsredovisningar. Här finns även tidigare års protokoll och årsredovisningar för den som är intresserad.

Driftstörningar hos Neova

I ett par veckors tid har det förekommit driftstörningar hos Neova, vår fjärrvärmeleverantör. Detta har tyvärr medfört att det kan kännas kallt i lägenheterna. Eftersom driftstörningarna ligger utanför föreningen är det tyvärr inte mycket vi kan göra i dagsläget.

Informationsblad våren 2017

Vad har hänt sedan skyfallet förra sommaren?

Källarförråden och källargångarna är nu fullt renoverade. Samtliga boende ska ha fått tillbaks sina förråd efter torkningsarbetet och renoveringarna. Föreningen väntar nu på processen med skadeståndsersättning från kommunen. Har vi tur ersätter kommunen föreningens självrisk efter skyfallet. Inga beslut är dock fattade ännu.

Föreningslokalen har blivit fullt upprustat efter skyfallet och kommer snart att öppnas för uthyrningar igen. Fritidslokalen fick inga skador efter skyfallet och går att hyra precis som vanligt.

Miljöhusen

Samtliga miljöhus är invigda och föreningen kan redan nu konstatera att sorteringarna är bättre även om det fortfarande brister en del. Men det är problem som vi får arbeta på. Efter de hårda vindbyarna fredagen den 2017-04-21 kan vi också konstatera att det sparar föreningen mycket arbete med att slippa sanera efter omkullblåsta kärl.

Extrastämma och informationsmöte

Den 22 maj kl. 19:00 blir det en extrastämma med anledning av stadgeändringarna. Detta är stämma nummer två som behövs för att kunna ändra föreningens stadgar. Stämman blir också ett kombinerat informationsmöte som föreningen brukar ha på våren. En separat kallelse skickas ut till stämman.

Ny hemsida

Styrelsen har byggt om föreningens hemsida så att den nu fungerar lika bra på datorn, surfplattan och mobilen. Framöver kommer också styrelsen att lägga upp alla informationsblad direkt på hemsidans förstasida så att de lättare kan hittas och läsas. Föreningen har också fått en egen utomhustemperaturmätare som presenteras på hemsidan med grafer för det senaste dygnet och den senaste veckan.

Containers

Under tiden 24:e till 29:e maj kommer det att finnas tre stycken containers uppställda vid våra byggnader. Här kan man slänga skräp efter exempelvis en storstädning i sitt källarförråd. Det är dock inte tillåtet att slänga el- och elektronikskrot i dessa containers. Detta skall lämnas på återvinningsgården.

De nya miljöhusen

Det börjar bli dags för invigning av de nya miljöhusen. För att allt ska fungera på bästa sätt är det väldigt viktigt att ni slänger ert sorterade avfall i det miljöhus som ni blivit tilldelat.

Nedan visas en skiss över området som visar vilka miljöhus som ni ska använda och hur ni sorterar ert avfall.

Alla miljöhus kommer att numreras med siffrorna 1-5 och låscylindern är av samma typ som ni har till er lägenhet. Ni använder er lägenhetsnyckel för att komma in.

I samband med att miljöhusen tas i bruk, kommer sopnedkastet i trapphusen att plomberas/stängas. Dessa ska man inte längre använda sig av.

Vårt mål är att vi nu ska kunna ha ordning och reda i miljöhusen, då ingen utomstående kommer att kunna slänga avfall hos oss. Nu ansvarar vi själva för vår ordning.

Styrelsen vill med denna information förklara för alla medlemmar hur viktigt det är att vi alla sorterar vårt avfall. Om vi inte sorterar bra, kommer föreningen att betala stora kostnader för felsorterade sopor. Denna kostnad påverkar alla medlemmar och våra avgifter.

Hög andel rätt sorterat avfall bidrar både till bättre miljö och minskade utgifter för föreningen!

Så här sorterar du

Miljöhusen