Problem med varmvattnet

Uppdatering torsdag kväll (2018-11-01)

Nu är föreningens värmeväxlare bytt och vi har varmvatten igen!

Uppdatering tisdag morgon (2018-10-30)

Inatt upptäcktes att det läckt in en mindre mängd varmvatten i kallvattnet. Styrelsen har därför nu helt stängt av varmvattnet. Detta för att kunna hålla kallvattnet rent. Varmvattnet kommer förbli avstängt tills värmeväxlaren är bytt, vilket troligen kommer ske på onsdag eller torsdag.

Observera dock att varmvattenledningarna fortfarande är trycksatta!!!

Det kan hända att även kallvattnet har en svag grön nyans nu på morgonen. Om så är fallet så låt kallvattnet rinna en stund.

Uppdatering måndag kväll (2018-10-29)

Styrelsen har precis haft kontakt med våra entreprenörer, och tyvärr hinner inte värmeväxlaren fram tills på tisdag som vi tidigare sagt. Men den nya värmeväxlaren går med expressbil nu och kommer troligen hit på onsdag. Detta innebär att värmeväxlaren kommer att bytas ut antingen på onsdag eller torsdag. Mycket hänger på hur sent på dagen leveransen sker.

Fram tills dess att värmeväxlaren är bytt kommer varmvattnet fortsätta att vara grönt. Som vi tidigare nämnt är färgämnet helt ofarligt, men vi uppmanar er ändå att vara försiktiga med varmvattnet. Fjärrvärmevattnet som läcker in i vårt varmvatten är inte alltid helt färskt. Kallvattnet berörs dock inte alls av detta. Mer information om färgämnet Pyranin finns på Neovas hemsida.

Uppdatering söndag kväll (2018-10-28)

Styrelsen har valt att sätta igång varmvattnet igen i väntan på en ny värmeväxlare. Observera dock att varmvattnet kommer att vara grönt tills värmeväxlaren är bytt. Detta beror på att Neova tillsätter ett färgämne i fjärrvärmevattnet. Färgämnet är helt ofarligt. Du bör dock vara mycket försiktig med varmvattnet och se till att du inte dricker ur varmvattnet av misstag. Även om färgämnet är helt ofarligt, så är kanske inte alltid fjärrvärmevattnet är helt färskt.

Uppdatering söndag morgon (2018-10-28)

På söndag morgon (2018-10-28) upptäcktes att det kom grönt vatten ur varmvattenkranarna i föreningen. Detta visade sig bero på en läcka i värmeväxlaren. Neova, vår fjärrvärmeleverantör, tillsätter ett grönt ofarligt färgämne i fjärrvärmevattnet, just för att det ska gå att upptäcka sådana här läckor.

På grund av denna läckan blir vi dessvärre tvungna att stänga av varmvattnet idag söndag. Mest troligen kommer värmeväxlaren att bytas ut på tisdag. Så fort värmeväxlaren är lagad kommer också varmvattnet tillbaka.