Bostadsrättsföreningen Bjuvshus nr. 2 är en helt fristående förening i Bjuvs södra delar. Föreningen har 162 bostadsrätter med en totalyta på 9 474 kvadratmeter och 45 hyrerättslokaler om totalt 718 kvadratmeter. Föreningen bildades 1962 och har en mycket god ekonomi ­– i toppklass i regionen.

Information om det pågående stambytet finner ni föreningens stambytessida.


Problem med fjärrvärmen

Klockan 18 ikväll meddelade Nevel att de har problem med fjärrvärmen till Bjuv. Detta påverkar föreningens varmvatten och uppvärmning. Felet beräknas vara avhjälpt inom cirka tre timmar.

Ny förvaltare

Bostadsrättsföreningen har fått en ny förvaltare från årsskiftet. Vår nya förvaltare heter Pontus Kristoffersson, och du kan läsa mer om honom i denna presentationen.

Akut vattenläcka

Det saknas för tillfället varmvatten i föreningen. Orsaken är en akut vattenläcka i en lägenhet. Väktaren har varit här och stängt av varmvattnet och tillkallat VVS-jouren som är på väg för att laga läckan.

Stambyte på gång

Föreningen har nu inlett den första fasen i stambytesprojektet – undersökningsfasen. Syftet med denna fasen är att undersöka befintligt skick på rör, badrum etcetera. I denna fasen kommer man också att fastställa vad som behöver göras och få ett pris för projektet.

Det har redan tidigare varit stopp för badrumsrenoveringar med tanke på stambytet. Men nu när projektet har dragit igång vill styrelsen upprepa detta; renovera inte era badrum då stambytet ligger i närtid!

Mer information kring projektet kommer att skickas ut löpande via informationslappar och hemsidan.

Problem med fjärrvärmen

Just nu har vår fjärrvärmeleverantör problem vilket resulterar i kalla radiatorer i lägenheterna. Detta påverkar även varmvattnet.

Då problemet ligger utanför föreningen vet vi inte när det kommer att åtgärdas.