Bostadsrättsföreningen Bjuvshus nr. 2 är en helt fristående förening i Bjuvs södra delar. Föreningen har 162 bostadsrätter med en totalyta på 9 474 kvadratmeter och 45 hyrerättslokaler om totalt 718 kvadratmeter. Föreningen bildades 1962 och har en mycket god ekonomi ­– i toppklass i regionen.

Information om det pågående stambytet finner ni föreningens stambytessida.


Akut vattenläcka

Det saknas för tillfället varmvatten i föreningen. Orsaken är en akut vattenläcka i en lägenhet. Väktaren har varit här och stängt av varmvattnet och tillkallat VVS-jouren som är på väg för att laga läckan.

Stambyte på gång

Föreningen har nu inlett den första fasen i stambytesprojektet – undersökningsfasen. Syftet med denna fasen är att undersöka befintligt skick på rör, badrum etcetera. I denna fasen kommer man också att fastställa vad som behöver göras och få ett pris för projektet.

Det har redan tidigare varit stopp för badrumsrenoveringar med tanke på stambytet. Men nu när projektet har dragit igång vill styrelsen upprepa detta; renovera inte era badrum då stambytet ligger i närtid!

Mer information kring projektet kommer att skickas ut löpande via informationslappar och hemsidan.

Problem med fjärrvärmen

Just nu har vår fjärrvärmeleverantör problem vilket resulterar i kalla radiatorer i lägenheterna. Detta påverkar även varmvattnet.

Då problemet ligger utanför föreningen vet vi inte när det kommer att åtgärdas.

Inbrott i festlokalen

Vi har tyvärr haft ett inbrott i festlokalen på Vallgatan 4A. Samtliga tallrikar, skålar, assietter, slevar, knivar, osthyvlar med mera stals. Hälften av kaffekopparna stals också, samt brandfilten och städredskapen.

Detta innebär att det inte finns någon matservis i festlokalen för tillfället. Den som har fest i lokalen kommer att behöva ta med sig detta själv.

Tillfälligt avbrott på bredbandet

Tisdagen den 10:e december kommer Öresundskraft att uppgradera vårt bredband. I dagsläget är den maximala hastigheten till varje lägenhet 100 mbit/s. Efter uppgraderingen kommer varje lägenhet att kunna få 1000 mbit/s. Eventuell uppgradering av sitt internetabonnemang gör var och en själv som önskar. Ingenting kommer att förändras i era befintliga abonnemang.

Däremot kommer uppgraderingen innebär ett tillfälligt avbrott på bredbandet på ca en timme per huskropp den 10:e december. De startar sin uppgradering kl. 11:00.