Bostadsrättsföreningen Bjuvshus nr. 2 är en helt fristående förening i Bjuvs södra delar. Föreningen har 162 bostadsrätter med en totalyta på 9 474 kvadratmeter och 45 hyrerättslokaler om totalt 718 kvadratmeter. Föreningen bildades 1962 och har en mycket god ekonomi ­– i toppklass i regionen.

Information om det pågående stambytet finner ni föreningens stambytessida.


Inbrott i festlokalen

Vi har tyvärr haft ett inbrott i festlokalen på Vallgatan 4A. Samtliga tallrikar, skålar, assietter, slevar, knivar, osthyvlar med mera stals. Hälften av kaffekopparna stals också, samt brandfilten och städredskapen.

Detta innebär att det inte finns någon matservis i festlokalen för tillfället. Den som har fest i lokalen kommer att behöva ta med sig detta själv.

Tillfälligt avbrott på bredbandet

Tisdagen den 10:e december kommer Öresundskraft att uppgradera vårt bredband. I dagsläget är den maximala hastigheten till varje lägenhet 100 mbit/s. Efter uppgraderingen kommer varje lägenhet att kunna få 1000 mbit/s. Eventuell uppgradering av sitt internetabonnemang gör var och en själv som önskar. Ingenting kommer att förändras i era befintliga abonnemang.

Däremot kommer uppgraderingen innebär ett tillfälligt avbrott på bredbandet på ca en timme per huskropp den 10:e december. De startar sin uppgradering kl. 11:00.

Balkongbrand i föreningen

Under torsdagen den 25/7 började det av oförklarlig anledning att brinna i en korgstol på en balkong på Södra Storgatan 32. En granne som hörde brandvarnaren pipa sprang och hämtade en brandsläckare från tvättstugan och kunde släcka branden. Balkongen blev brand- och rökskadad, och fönsterrutan till vardagsrummet sprack. Ingen person blev skadad.

Styrelsen vill påminna om att det är obligatoriskt med brandvarnare i lägenheten. Det är varje bostadsrättsinnehavarens skyldighet att införskaffa, testa och underhålla sina brandvarnare. Mer information finns på föreningens sida om brandskydd

Det är inget krav – men en rekommendation – att också införskaffa en handbrandsläckare till sin lägenhet. En 6kg pulversläckare är att rekommendera. Mer information om handbrandsläckare finns på brandskyddsföreningens hemsida.

Tänk också på att vara försiktig med glas- och glasflaskor på balkongen nu i sommartider. Solkatter orsaker en del bränder varje år, även om det är relativt ovanligt. Mer information finns i en artikel från SVT

Tänk också på att det just nu råder eldningsförbud i stora delar av Skåne!

Vårcontainers

Datum för vårcontainers 2019 har nu bestämts. Containers kommer att fraktas hit torsdagen den 23 maj, och kommer att hämtas igen tisdagen den 28 maj. I dessa containers kan man slänga skräp efter exempelvis en storstädning i sitt källarförråd. Det är dock inte tillåtet att slänga el- och elektronikskrot i dessa containers. Detta skall lämnas på återvinningsgården.

Kanalförändringar

Vi har fått ett sent besked om att TNT kommer att läggas ned och upphör helt den 31 januari. Detta innebär att kanalen från och med den 31 januari kommer att ersättas med CNN.

Om du inte hittar den nya kanalen kommer du att behöva göra en kanalsökning.