Balkongbrand i föreningen

Under torsdagen den 25/7 började det av oförklarlig anledning att brinna i en korgstol på en balkong på Södra Storgatan 32. En granne som hörde brandvarnaren pipa sprang och hämtade en brandsläckare från tvättstugan och kunde släcka branden. Balkongen blev brand- och rökskadad, och fönsterrutan till vardagsrummet sprack. Ingen person blev skadad.

Styrelsen vill påminna om att det är obligatoriskt med brandvarnare i lägenheten. Det är varje bostadsrättsinnehavarens skyldighet att införskaffa, testa och underhålla sina brandvarnare. Mer information finns på föreningens sida om brandskydd

Det är inget krav – men en rekommendation – att också införskaffa en handbrandsläckare till sin lägenhet. En 6kg pulversläckare är att rekommendera. Mer information om handbrandsläckare finns på brandskyddsföreningens hemsida.

Tänk också på att vara försiktig med glas- och glasflaskor på balkongen nu i sommartider. Solkatter orsaker en del bränder varje år, även om det är relativt ovanligt. Mer information finns i en artikel från SVT

Tänk också på att det just nu råder eldningsförbud i stora delar av Skåne!