Informationsblad våren 2017

Vad har hänt sedan skyfallet förra sommaren?

Källarförråden och källargångarna är nu fullt renoverade. Samtliga boende ska ha fått tillbaks sina förråd efter torkningsarbetet och renoveringarna. Föreningen väntar nu på processen med skadeståndsersättning från kommunen. Har vi tur ersätter kommunen föreningens självrisk efter skyfallet. Inga beslut är dock fattade ännu.

Föreningslokalen har blivit fullt upprustat efter skyfallet och kommer snart att öppnas för uthyrningar igen. Fritidslokalen fick inga skador efter skyfallet och går att hyra precis som vanligt.

Miljöhusen

Samtliga miljöhus är invigda och föreningen kan redan nu konstatera att sorteringarna är bättre även om det fortfarande brister en del. Men det är problem som vi får arbeta på. Efter de hårda vindbyarna fredagen den 2017-04-21 kan vi också konstatera att det sparar föreningen mycket arbete med att slippa sanera efter omkullblåsta kärl.

Extrastämma och informationsmöte

Den 22 maj kl. 19:00 blir det en extrastämma med anledning av stadgeändringarna. Detta är stämma nummer två som behövs för att kunna ändra föreningens stadgar. Stämman blir också ett kombinerat informationsmöte som föreningen brukar ha på våren. En separat kallelse skickas ut till stämman.

Ny hemsida

Styrelsen har byggt om föreningens hemsida så att den nu fungerar lika bra på datorn, surfplattan och mobilen. Framöver kommer också styrelsen att lägga upp alla informationsblad direkt på hemsidans förstasida så att de lättare kan hittas och läsas. Föreningen har också fått en egen utomhustemperaturmätare som presenteras på hemsidan med grafer för det senaste dygnet och den senaste veckan.

Containers

Under tiden 24:e till 29:e maj kommer det att finnas tre stycken containers uppställda vid våra byggnader. Här kan man slänga skräp efter exempelvis en storstädning i sitt källarförråd. Det är dock inte tillåtet att slänga el- och elektronikskrot i dessa containers. Detta skall lämnas på återvinningsgården.